Gündem

Yönetmen Kesik’in gözaltı süresi üçüncü kez uzatıldı

İzmir’de gözaltına alınan Bakur belgeselinin sanat yönetmeni Koray Kesik’in gözaltı süreci üçüncü kez uzatıldı.

İzmir’de 2 Mayıs gecesi evine yapılan baskınla gözaltına alınan görüntü yönetmeni ve belgesel- sinemacı Koray Kesik’in gözaltı süresi üçüncü kez 24 saatliğine uzatıldı. Soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunmasından dolayı Kesik’e yöneltilen suçlamalar hakkında da bilgi edinilemedi.

Kesik’in savunmanlığını üstlenen Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği Hukuk Birimi, Kesik’in ifadesinin hala alınmadığını ve bugün alınıp alınmayacağının da bilinmediğini bildirdi.

Ev baskınında Kesik’in belgesel çalışmalarını içeren dijital materyallerine el konulmuştu. MLSA Hukuk Birimi, gizlilik ve el koyma kararları ile gözaltı kararına dair İzmir 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu.

Kesik, aralarında Bakur belgeselinin de bulunduğu birçok filme görüntü ve sanat yönetmenliği yaptı. Bakur’un yönetmenleri Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu’na, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmişti. Kesik’in yer aldığı yapımlar içerisinde “Devrimci Gençlik Köprüsü”, “Geçmiş Mazi Olmadı” gibi belgeseller de bulunuyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Paylaşın