Gündem

Filistinli cerrah Gassan Ebu Sitte’nin Fransa’ya girişi engellendi

Filistinli cerrah Gassan Ebu Sitte’nin, Almanya’nın hakkında verdiği Avrupa’ya giriş yasağı bahane edilerek Fransa’ya girişi engellendi.

İskoçya’da bulunan Glasgow Üniversitesinin Filistinli rektörü, cerrah Gassan Ebu Sitte, Fransız Parlamentosunun üst kanadı olan Senatoda, “Fransa’nın Filistin’de uluslararası hukukun uygulanmasındaki sorumluluğu”na ilişkin bir etkinliğe katılmak üzere Fransa’ya geldi.

Fransa’nın başkenti Paris’te Charles de Gaulle Havalimanına gelen Ebu Sitte, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Fransa’ya girmemi engelliyorlar. Bugün Senatoda konuşma yapmam gerekiyor. Almanların Avrupa’ya girişime 1 yıl yasak getirdiklerini söylüyorlar” diye duyurdu. Ebu Sitte, Avrupa’nın Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarına tanık olanları susturduğunu, İsrail’in bu tanıkları hapiste öldürdüğünü vurguladı.

Fransa’ya giremeyen Gassan Ebu Sitte, engelleme üzerine İngiltere’nin başkenti Londra’ya döndü.

Ebu Sitte’nin Fransa’ya girmesinin engellenmesi Paris’te protesto edildi. Ebu Sitte’ye destek amacıyla Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı’nda toplanan kitle, Filistin bayrakları taşıdı, “Macron istemese de Filistin ve öldürülenlerin onuru için 

Paylaşın