Gündem

Devrimci Parti: Kürt özgürlük mücadelesi birkez daha uluslararası güçlerin çok yönlü saldırısı altında

Türkiye, Belçika ve Fransa’da Kürt basın kurumlarına yönelik eş zamanlı polis operasyonlarına karşı Devrimci Parti Merkez Yürütüme Kurulu yazılı bir açıklama yayınladı

Devrimci Parti açıklamasında; “K.A.N Ortaklığı ! KDP-AKP-NATO işbirliğiyle Kürt özgürlük mücadelesi birkez daha uluslararası güçlerin çok yönlü saldırısı altında Türkiye, Belçika ve Fransa devleti, Kürt halkının özgür sesi olan Medya Haber, Sterk TV, Mezopotamya Ajansı gibi basın kurumlarına ve politik temsilcilerine eşzamanlı polis operasyonları yaptı. ” dedi.

Açıklamanın devamında; “Geçtiğimiz haftalarda Fransa Devleti üç Kürt politik sığınmacıyı peş peşe Türkiye’ye teslim etmiş, AKP-KDP işbirliğiyle Kürt özgürlük mücadelesine karşı Güney Kürdistan’da yeni savaş cepheleri açılmış, İmralı tecritinde mutlak sessizlikte ortaklaşılmış ve Erdoğan’ın Irak ve Hewler ziyaretlerinin ardından bugün de özgür basına yönelik üç ülkede yapılan operasyonlar, emperyalist kapitalizmin ve yerli işbirlikçilerinin Lozan’dan günümüze Kürdistan’ın sömürgeleştirilmesinde yeni bir NATO konseptinde anlaştığını ortaya koymuştur. Dün IŞİD’e karşı kahramanca savaşan Kürt özgürlük hareketi ve enternasyonalist devrimciler bugün Fransa’dan, Sırbistan’a, Belçika’dan Türkiye’ye her yerde hedef alınarak tasfiye edilmeye çalışılmaktadır. 3. Emperyalist Dünya Savaşı konseptinde anti-kapitalist ve anti-sömürgeci hareketlere yönelik kurulan bu kirli ittifak halkların ve işçi sınıfınn özgürlük mücadelesini ve uluslararası düzlemde gelişen halkların ittifakını boğmayı hedeflemektedir.” denildi.

Ortası yoktur. Taraf olmayan bertaraf olur.”

Başta Türkiye işçi sınıfı olmak üzere tüm dünya ezilen halklarının müttefiki ve yoldaşı, Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı yürütülen uluslarası bu tasfiye saldırısı hepimizedir. Bu saldırılara karşı halklarımızı ve işçi sınıfını 1 Mayıs’ta birleşik mücadele bayrağıyla meydanları doldurmaya çağırıyoruz.

Devrimci Parti Merkez Yürütme Kurulu

Paylaşın