Emek - Sermaye

TÜİK milyonların hakkını gasp ediyor

Ordu Demokrasi Platformu yaptığı basın açıklamasıyla TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını eleştirdi.

Ordu Demokrasi Platformu tarafından yapılan açıklamaya emekçiler, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “TÜİK yalan yoksulluk gerçek”, “Emeklilikte huzur, yaşamda onur” ve “Krizi yaratanlar bedelini ödesin” yazılı dövizlerle katıldı.

Ordu Demokrasi Platformu çağrısıyla bir araya gelen emekçiler, “Artık yeter, geçinemiyoruz” yazılı pankartın arkasında toplandı. Ordu Demokrasi Platformu adına açıklamayı Asya Katırcıoğlu okudu.
Milyonlarca emeklinin açıklanan enflasyon rakamları nedeniyle sıfır zam aldığını söyleyen Katırcıoğlu, “Emekliler, belki daha bir buçuk yıl, ya da iki yıl daha zam alamayacaklardır. TÜİK’in, çarşı pazarda gördüğümüz rakamların çok uzağında kalan rakamlarla açıkladığı tüfe rakamı vatandaşları yanıltmak, gelir düzeylerini düşürmek anlamına geldiği için TÜİK suç işlemektedir. Emekliler; sıfır zamma karşıdır, TÜİK rakamlarını gerçekçi bulmamaktadır ve yetkililerin bu duruma acil olarak müdahale etmelerini beklemektedir. Emekli için temmuz ayının 15’ine kadar, refah payı oranı açıklanmalı ve uygulanmalı, taban emekli aylıklarına seyyanen artış yapılarak açlık sınırının üzerine çıkarılmalıdır” dedi.
En düşük emekli aylığının asgari ücretten düşük olamayacağını söyleyen Katırcıoğlu, “Sosyal güvenlik mevzuatında yapılan değişikliklerde, eşitlik ilkesi korunmamış ve gelir ve aylık alanlar arasında farklılık giderek büyümüştür. Emeklilerimizin insanca ücret düzeyine kavuşmaktan başka seçenekleri kalmadı. Enflasyon üzerinde zam ve zammın kök ücrete yansıtılması gerekmektedir. Şimdiden iktidar birçok kaleme zam yapmaya başladı. Enerjiye en çok ihtiyaç duyulan bu mevsimde, elektriğe yüzde 38 zam yapıldı bile. 1 Temmuz’dan geçerli denerek, ilk 6 ay için düşük enflasyon hesabı oyununu, göz göre göre kurnazca sergilemekten çekinmediler” diye konuştu.
Katırcıoğlu, “Bugün sesimizi duyurmak, hakkımız olanı almak, artık yeter insanca yaşayacak ücret istiyoruz demek için alanlardayız. Buradan tüm emekçi kardeşlerimize sesleniyorum: TÜİK verilerine göre artışlar devam ettikçe adaletsiz gelir vergileri sürdükçe, yeni vergi yasaları, kamuda tasarruf adı altında yeni saldırı paketleri geldikçe, TL döviz karşısında değer kaybettikçe bu günleri de arar hale geleceğiz. Gelin artık bu oyuna dur diyelim. Gelin yıllardır hepimize kaybettiren yoksulluk ve sefalet düzenine karşı insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş, güvenli gelecek mücadelesinde alanlarda, işyerlerinde birleşelim. Maaş artışları için erken seçimleri beklemeyelim Gelin aydınlık yarınlar için bu karanlığı dağıtacak gücümüzü kullanalım, meşru mücadelemizi yükselterek sesimizi duyuralım” dedi.

Kaynak: Evrensel

Paylaşın