Emek - Sermaye

Antep PTT’de sorunlar devam ediyor

Antep PTT’de yaşanan sorunlara dikkat çeken Haber-Sen, sorunlara karşı örgütlü mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

KESK’e bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası, Antep’te PTT emekçilerinin yaşadığı sorunlara ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenledi. Basın metnini okuyan Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, Antep’te gerek üyelerinin, gerek bütün PTT emekçilerinin pek çok sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Antep PTT Başmüdürlüğü ile sorunların çözümüne ilişkin çok sayıda görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Balcan, çözüme dair somut bir adım atılmadığı gibi Haber-Sen üyelerine dönük baskıların arttığını kaydetti.

Bu süreçte iş barışı ve huzurun tamamıyla yok olduğunu kaydeden Balcan, “Sendikal ilkelerimiz ve sorumluluğumuz öncelikli olarak, ayrımcılığa ve eşitsizliğe neden olan her türlü uygulamaya son verilmesi, tüm çalışanlar için iş barışının ve huzurunun sağlanması yönündedir” dedi.

İl temsilcileri Ramazan Özdemir’in hukuksuz uygulamalara karşı idareyi uyardığı için baskıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Balcan, “Sendika olarak hukuktan uzak emirlerin hiçbirini bugüne kadar kabul etmedik bundan sonraki süreçte de kabul etmeyeceğiz” dedi.

İl genelinde mevcut olan bütün şubelerde tek memur ve güvenliği olmadan çalıştırılmaktadır. Bu durum yıllarca çözülemeyen ilkel bir çalışma şeklidir. Bu sorunun muhatabı kim ise bu soruna derhal çözüm bulmalıdır” diyen Balcan, meydana gelebilecek olayların birinci sorumluluğunun Antep PTT Başmüdürlüğü olduğunu vurguladı.

“Gaziantep PTT Baş müdürlüğüne bağlı PDM’de tebligat yasasına aykırı bir şekilde taşeron firma personeline tebligat ve nitelikli işlemler yaptırılmaktadır. Buradan doğacak bütün kanunsuzluk ve usulsüzlüklerine birinci muhatabı Gaziantep PTT Başmüdürlüğüdür” diyen Balcan, gözlemledikleri diğer sorunları şöyle sıraladı:

“Nizip PTT Müdürlüğünde posta dağıtımın yapıldığı mekanın fiziksel koşullarının çok kötü olduğu gözlemlenmiştir. O kadar kötü ki bir dükkan içerisinde güneş alacak şekilde dağıtıcıların çalışma koşullarının olmadığı gerçeği açıktır. Ayrıca buranın tuvaleti ilkel çağlardan kalma bir şekilde dağıtım yapıldığı mekan içinde olup, üstü açıktır. Burada çalışan postacılar defalarca bunu bildirmelerine rağmen sorun devam etmektedir.
Kiralanan mekan içinde depremden kaynaklı çatlaklar olmasına rağmen hiç bir onarım yapılmamıştır. Üst tavan döküntü bir şekilde durmaktadır.
Nizip PTT Müdürlüğüne ait iş yerinde oturulamaz raporu olmasına rağmen müdür ve veznedar yasal olmayan bir şekilde orada tutulmaktadır. Aynı zamanda yakında hizmet veren gişelerdeki personeller de buradaki tuvaleti kullanmaktadırlar.
İslahiye PTT Müdürlüğü yetersiz personel ile çalıştırılmaktadır. Günü birlik iş yoğunluğuna göre personel görevlendirilmektedirler. Depremden kaynaklı adres sorunları had safhadadır.
İslahiye Posta Dağıtımda usulsüz bir şekilde sürekli sayı dayatması ve ceza verme yöntemi tercih edilmektedir. Nitekim burada çalışan dağıtıcılara sayı adedi belirtilerek ceza verilmiş durumdadır.
Başmüdür sendikacılık yaparak il içinde Birlik Haber-sen için sıkıntılı olanları İslahiye ilçesine göndermektedir. Gaziantep içinde bütün personel Başmüdürün bir sendikadan taraf olduğu şikayeti sabittir. Bu durum iş barışını bozmuştur. Aynı zamanda 4688 sendikalar kanununa göre suçtur.
İslahiye’de ceza verilen dağıtıcılara baskı ve mobbing mevcuttur. Burada yürütülen soruşturmanın şeffaf olmadığı açıktır.”

Balcan, bu sorunlara karşı mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Kaynak: Etha

Paylaşın