Emek - Sermaye, Gündem

SES Hemşire açığı iş yükünü arttırıyor

Hemşirelerin yetersiz istihdam nedeniyle iş yüküyle karşı karşıya kaldığını belirten sağlık emekçileri, atama bekleyen binlerce hemşirenin atanarak, sağlıklı çalışma koşullarının oluşturulmasını istedi.

Sağlık Emekçileri Sendikası, “Hemşirelik Haftası”na ilişkin, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi bahçesinde açıklama gerçekleştirdi. Çok sayıda sağlık emekçisinin katıldığı açıklamada sık sık, “Köle değil, hemşireyiz” ve “İnsanca çalışmak istiyoruz” sloganları atıldı. Açıklamada hemşirelerin yaşadığı sorunlara dikkat çekildi.

Açıklamada konuşan SES İzmir 2 Nolu Şube Sekreteri Fatih Özbilgi, hemşirelerin yetersiz istihdam sorununa dikkat çekti. Aynı işin daha az sayıda çalışanla ortaya çıkarılmasının iş yükünü artırdığını belirten Özbilge, işin niteliğinin olumsuz yönde etkidiğini aktardı. Hemşire açığı varken onlarca hemşirenin atama beklediğini söyleyen Özbilge, sağlıklı çalışma ortamı oluşturulmadığını ve kurumlarda hala uzman hemşirelerin olmaması gibi sorunları sıraladı. Özbilge, bu sorunların giderilmesini ve taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Paylaşın