Gündem

Amnesty: Ecevit Piroğlu derhal serbest bırakılmalıdır.

Türkiye’nin isteğiyle 35 aydır Sırbistan’da tutsak edilen ve ikinci kez girdiği açlık grevinin 92. gününde hayati riski süren devrimci Ecevit Piroğlu’nun özgür bıakılması için uluslararası Amnesty örgütünden “Acil” kodlu çağrı yapıldı.

Çağrıda;

“Türkiye’den siyasi aktivist Ecevit Piroğlu, Haziran 2021’den bu yana, Sırbistan mahkemesinin iade edilemeyeceği yönündeki kararına rağmen hukuka aykırı ve keyfi bir şekilde Sırbistan’daki bir göçmen gözaltı merkezinde tutuluyor ve potansiyel olarak Türkiye’ye sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

12 Şubat’ta Padinska Skela gözaltı merkezinde devam eden tutukluluğunu protesto etmek amacıyla açlık grevine başladı ve serbest bırakılıncaya kadar devam etme niyetinde olduğunu belirtti. O zamandan bu yana, yeterli tıbbi bakımın olmaması nedeniyle sağlığı önemli ölçüde kötüleşti. Ciddi insan hakları ihlallerine uğrama riskiyle karşı karşıya olduğu Türkiye’ye hukuka aykırı bir şekilde geri dönme riskiyle karşı karşıyadır. Ecevit Piroğlu derhal serbest bırakılmalıdır.” denildi

Orjinal link https://www.amnesty.org/en/documents/eur70/8041/2024/en/

Paylaşın