Doğa - Ekoloji

Çatalca’da Gümüşpınar köy halkı taş ocağı projesine karşı ayakta

İstanbul Çatalca’ya bağlı Gümüşpınar köyünde HD AGREA Madencilik tarafından kalker ocağı ve kırma-eleme tesisi yapılması planlanıyor. Köy halkı ise yaşam alanlarına yakın olması sebebiyle ocağın yapılmasına karşı Kuzey Ormanları Savunması’nın da desteğiyle harekete geçti. Köy halkı muhtar Osman Güngör öncülüğünde 500’e yakın imza topladı.

ÇED sürecinin bir parçası olan halkın katılımı toplantısı kapalı pazar ve düğün salonunda yapılacaktı ancak şirket yetkililer halkın tepkisinden dolayı salona girmeden köyü terk etti. Köyün muhtarı Osman Güngör, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, AKP Çatalca İlçe Başkanı Levent Özkan ve MHP Çatalca İlçe Başkanı Levent Yılmaz’ın da imzasıyla tutulan tutanakta projenin yaşam alanlarına yakın olması sebebiyle halkın bu tanıtımı dinlemek istemediği, projenin iptalini talep ettiği yazıldı.

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel tutanağın tutulmasının ardından bir açıklama yaptı. Güzel, toplanan imzalarla birlikte bu tutanağın Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edileceğini söyledi. Güzel, Çatalca Belediyesi olarak da süreci takip edeceklerini ve projeyi başlamadan sonlandırmak istediklerini söyledi.

Kaynak: Sendika.org

Paylaşın