Kadın - LGBTİQ+

Sedanur ve Sibel için Van’da eylem

Kadınlar, Şakran Hapishanesi’nde gardiyanların hedef göstermesiyle linç girişimine maruz kalan Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez için Van’da eylem düzenledi

Van’daki irade gaspı girişimi direnişiyle dayanışmak için İzmir’de katıldıkları eylemde tutuklanan Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez tutsak bulundukları Şakran Hapishanesi’nde maruz kaldıkları tehdit ve işkenceye ilişkin Tevgera Jinên Azad (TJA) basın açıklaması düzenledi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) İl binası önünde düzenlenen açıklamaya DEM Parti Kadın Meclisi üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, DEM Parti Muradiye ve İpekyolu Belediye Eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Açıklamayı DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt okudu.

Tutsak kadınlar hedef gösterildi

Türkiye hapishanelerinde yaşanan ihlallerin işkence boyutunu aştığını belirten Gülşen, tutsakların maruz kaldığı işkencenin, tecrit koşullarının ve hak ihlallerinin iktidar tarafından büyük bir çabayla örtülmek istendiğine işaret etti. Van’daki irade gaspı girişimini protesto eden Sibel ve Sedanur’un tutuklandığını hatırlatan Gülşen, “ Tutuklu kadınların avukatlarıyla yaptıkları görüşmede iki kadın tutuklunun infaz koruma memurları tarafından tecavüz imasıyla ‘Sizi lezbiyenlerin koğuşuna verelim de görün’ şeklinde tehdit edildikleri, adli tutuklu ve hükümlülere hedef gösterildikleri, iki kadın tutuklunun infaz koruma memurlarının hedef göstermesi sonucunda koğuştaki diğer hükümlü ve tutuklular tarafından linç girişimine uğradıklarını iletmişler” dedi.

Sedanur ve Sibel için mahkemeye çağrı!

Söz konusu linç girişiminde infaz koruma memurlarının koğuşun ışıklarını söndürdükleri ve linç girişimini gülerek izledikleri de ifade edildiğini söyleyen Gülşen, “TJA olarak zindanlarda direnen yoldaşlarımızın hep yanında olmaya devam edeceğiz. Sibel ve Sedanur yoldaşlarımızın hemen serbest bırakılmaları için mahkeme heyetlerine buradan sesleniyoruz. Adaleti askıya alıp iktidarın insanlık dışı politikalarına ortak olmayın. Adalete bir gün herkesin ihtiyacı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kamuoyuna çağrı!

Tutsakların tecrit politikalarına karşı direnişte olduğunu hatırlatan Gülşen son olarak: “Bizler buradan bütün halkımıza ve demokratik kurumlara sesleniyoruz gün tecrit i kırıp zindanlarda direnen siyasi tutsakla sahip çıkma günüdür. ‘Yaşamak direnmektir’ diyenlerin ardılları olarak yaşananlar karşısında sesimizi yükseltmeye; eşit ve özgür bir yaşam oluncaya kadar, mücadele etmeye devam edeceğiz” çağrısında bulundu.

Açıklama alkış ve zılgıtlar eşliğinde “Biji berxwedana zindana” sloganlarıyla son buldu.

Kaynak: JinNews

Paylaşın