Gündem, Slider, Umut Yazıları

UMUT Özel | “Sabotaj isyanın önemli parçasıdır”

“Tesla’yı Durdurun Volkan Grubu, “Bu karanlık zamanlarda kampanyamız, eski lastikler ve sahadaki ölçümlerimizle yaklaşık 1000 dereceye ulaşan küçük bir fenerdir. Tesla’yı durdurmak ancak birlikte yapılabilir. Durmayacağız,” diyerek kararlılığını gösterdi”

Kapitalizmin sembollerinden Elon Musk’ın Berlin civarında ormanı yok ederek kurduğu Tesla santralinin güç kaynağına yapılan saldırının ardından savcılık soruşturmasını terör saldırısı üzerinden açtı. Santralde üretimin uzun süre durmasına neden olan sabotajın destekçileri sokağa çıkarak saldırıya destek verdiler.

Bizler gibi sabotaj grupları, direnişin önemli bir parçasıdır; Tesla’yı durdurmak sadece birlikte mümkün; Dev fabrika ne kadar uzun süre kapalı kalırsa, gezegen için o kadar iyi olur sloganlarını atan „Tesla’yı kapatın Volkan Grubu” bir açık mektup yayınlayarak „’Tesla’yı Durdur’u kısa sürede hayata geçirmeyi başardık. Görünüşte zaptedilemez bir devin tamamen başarısızlığa uğraması hepimizin gözlerini sevinçten yaşartmalı ve üzerimizdeki baskının ötesinde bize cesaret vermelidir. Zaptedilemez olanın nimbusu bu eylemle kırılmıştır. Bölgesel düzey ne kadar önemliyse, uluslararası bağlam da bir o kadar önemlidir. Tesla’ya karşı direniş bu eylemle uluslararası bir boyut kazanmış ve yerel direnişe de dikkat, cesaret ve destek getirmiştir,“ açıklamasını yaptı.

„Tesla’ya karşı hareketi bölmek için politikacılar ve soruşturma makamları bildik retorik numaralarına başvurdular“ ifadesini kullanan Grup, kendileri için kullanılan Aşırı solcular, Yeşil RAF, terörizm, dünyanın en aptal eko-teröristleri, RAF’ın çocukları, kör yıkıcı öfke, terörizme yakın, uluslararası aktif suç çetesi, terörist örgüt gibi ifadelerin hepsinin damgalama girişimleri olduğunu söyledi:

“Aksine, bu aynı zamanda halk içinde dayanışmayı kırma çabasıyla da ilgilidir! Bu retorik sorunun özünü gözden kaçırmaktadır. Biz terörist değiliz ve terörist olmayacağız. Rheinmetall için çalışmıyoruz. Bize Elon Musk denmiyor. İnsanların acımasız koşullar altında lityum madeni çıkarmasına izin vermiyoruz. Dünyayı yok etmiyoruz. Borsada tahıl ticareti yapmıyoruz. Kârımızı maksimize etmek için başka insanları öldürmek ya da ölümlerini kabul etmek istemiyoruz.

Hatta dakikalar sonra yakmadan önce elektrik direğindeki salyangozları bile kurtarıyoruz.”

“Anayasa karşıtı sabotaj” suçlamasına “direnme hakkı” ile karşılık verdiklerini ve yakalanma ihtimalleri olsa bile bu fikrin artık dünyaya yayıldığını söyleyen Volkan Grubu, Tesla santralinin elektriklerinin kesilmesinin şirkete 100 milyon avroya mal olduğunu belirtti.

“Eylemin ölçeği ve etkisi şimdiden çok büyük. Kundaklamayla ilgili mektubumuz yayınlanmadan önce bile Tesla hisseleri %3 oranında düştü. Piyasa kırılganlığı ve zayıflığı affetmiyor. Ne de olsa, topluma yönelik ‘teknolojik saldırı’nın uluslararası bir ‘küresel oyuncusu’ ciddi bir darbe aldı ve bunu gösterdi. Bu sinyal sadece ülkenin iş dünyası-liberal politikacıları tarafından hemen anlaşılmakla kalmadı, aynı zamanda iş dünyası temsilcileri ve siyasetin en üst düzeylerinde de kabul gördü” ifadelerini kullanan Grup, “Biz sadece bir şeyleri önlemek istemiyoruz. Hep birlikte bir yön değişikliği başlatabilecek konumdayız. Tesla, küresel sosyal model olan ‘yıkıcı ilerleme’ ile bu yüzleşmenin kristalleşme noktalarından biri olabilir. Yani bölgesel olmanın çok ötesine geçiyor.

Bu karanlık zamanlarda kampanyamız, eski lastikler ve sahadaki ölçümlerimizle yaklaşık 1000 dereceye ulaşan küçük bir fenerdir. Tesla’yı durdurmak ancak birlikte yapılabilir. Durmayacağız,” diyerek kararlılığını gösterdi.

Paylaşın