Gündem

Kelepçeli muayene dayatmasını kabul etmeyen tutsaklara işkence

Antalya ve Erzurum’da, açlık grevindeki tutsakların hastaneye götürüldükleri sırada kelepçeli muayene dayatmasını kabul etmedikleri için işkenceye maruz kaldıkları belirtildi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa çözüm talepleriyle açlık grevindeki tutsaklara dönük hak ihlallerine bir yenisi eklendi. Antalya Manavgat S Tipi Kapalı Hapishane ile Erzurum Dumlu Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesinde bulunan açlık grevindeki tutsaklar işkenceye maruz kaldığı belirtildi.

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nden edinilen bilgilere göre, Antalya ve Erzurum’da hastaneye götürülen adli tutuklulara normal kelepçe takılırken, açlık grevini sürdüren tutsaklara ise plastik kelepçe ters şekilde takıldı.

Kelepçeli muayene dayatmasını kabul etmeyen tutsaklar ise işkenceye maruz kaldı.Sağlık hakkından yararlanamayan tutsaklara insan onuruna aykırı davranışlarda bulunuldu.

Dernek yetkilileri, Manavgat S Tipi Hapishanesinde bulanan açlık grevindeki tutsaklara zorla yemek yedirme dayatmasının hala devam ettiği de paylaştı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Paylaşın