Emek - Sermaye

Kimpack işçileri oyalamalara karnımız tok hakkımızı verin

Antep’te şubat ayında belirlenen zam oranlarının ardından düşük zam dayatmalarına karşı iş bırakma eylemleri devam ediyor. 9 Şubat gecesi Zafer Tekstil’in organize sanayi bölgelerinin farklı bölgelerinde yer alan eski adıyla Naksan şimdiki adıyla Kimpack Fabrikası, Burteks, Bulut Tekstil Fabrikaları iş bıraktı. Kimpack dışında diğer iş yerlerinde ise işçiler, patronların gün vererek zaman istemeleri sonucu işbaşı yaptı. Kimpack işçileri ise eylemlerini sürdürüyor. Beş gündür gece gündüz fabrika önünde bekleyen işçiler taleplerinde ısrarcı ve oyalamalara karşı “Hakkımızı verin” çağrısında bulundu.

Kimpack’ta iş bırakma eyleminde olan Evrensel’e konuşan işçilerden biri “Cumayı bekleyin” diyerek oyalandıklarını belirterek, amacın eylemi bölmek olduğunu söyledi. İşçi, “Hâlâ oyalıyorlar bizi. Ne var bu cumada zammı verecek olan bugün de verir. Ama bunların derdi bizi içeri sokup sindirmek ama biz bölünmeyeceğiz. Geçmişte de yaşadık bunu. Müdür konuşuyor, “Sizi anlıyorum ama bu eylem amacını aştı” diyor. Neyi anlamıyormuş bizim maaşımızın kaç katı maaş alan adam bizi ne anlayacak. Eylem amacını aşmadı çünkü hâlâ talebimiz yerine gelmedi. Oyalamalara karnımız tok, versinler hakkımızı.”

Bir diğer işçi ise, fabrikaya yıllarını verdiğini ve hakkını istediğini şöyle anlatıyor: “Vallahi çocuklarımı daha az gördüm. Ama hiçbir şeyim yok. Aç açına yıllardır çalışıyorum. Tatil günümüz yok ya tatil. Pazar günleri zorunlu 12 saat mesai yapıyoruz, insan değilmişiz gibi. Müdür bize dün diyor ki ‘Siz çok iyi çalışıyorsunuz sizin sayenizde ihracatlar yapıyoruz.’ O zaman niye hakkımızı vermiyorsunuz? Verin kardeşim o zaman, verin de çalışalım.”

Kimpack işçilerinin talepleri şöyle:

“25 bin 500 net maaş
40 yevmiye ikramiye
2 yevmiye devamsızlık primi
Banka promosyonlarının işçilere ödenmesi
Zorunlu mesailere son verilmesi.”

Kaynak: Evrensel

Paylaşın