Kadın - LGBTİQ+

Gözaltındaki LGBTİ+lar su, tuvalet ihtiyaçlarından mahrum bırakıldı

İstanbul Trans Onur Haftası, Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılmak istenen açıklamaya yönelik polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınan 11 kişinin serbest kalmıştı.

Dün yapılmak istenen açıklamada 10 kişi ifade işlemi sonrası serbest bırakılmış bir kişi hakkında ise savcılık mevcutlu istemişti. İstanbul Trans Onur Hatfası Komitesi, son gözaltının da serbest bırakılmasının ardından açıklama yaparak gözaltında tutulan son kişinin haftada iki gün imza ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldığını kaydetti.

“Arkadaşımız su, tuvalet, yemek gibi temel ihtiyaçlarından mahrum bırakılarak dün akşam üstünden bu öğlen saatlerine dek, güvensiz bir ortamda kendisine ‘maddesi olup olmadığını’ soran yoksunluk yaşayan bir kişiyle beraber tutulmuştur” denilen açıklamada, lubunyaların kimyasal madde bağımlılığı veya  akli dengesi yerinde olmadığına dair raporu olan kişilerle özel olarak yan yana tutulduğu belirtildi.

Son olarak açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Trans cinayetlerinin ve intiharlarının hepsinde sizlerin ve bu ahlakçı sisteminizin kirli elleri var. Arkadaşımıza uygulanan işkenceyle gözaltı ve devamında gece boyunca bir kez daha söylüyoruz, sokaklardan, kampüslerden, meclislerden, işyerlerinden, hastanelerden, yaşamın hiçbir alanından bizi uzaklaştıramazsınız. Varız ayol, her gün daha da çoğalarak varız! Yaşamın her alanında, yaşasın trans mücadelemiz!”

Paylaşın