Doğa - Ekoloji, Dünya

Şili’de orman yangınları: OHAL ilan edilmişti, 51 kişi hayatını kaybetti

Şilili yetkililer, orman yangınlarının Valparaiso ile Marga Marga bölgelerinde devam ettiği bilgisini paylaşarak, ölü sayısının 51’e çıktığını bildirdi

Şili’nin kıyı kentleri Valparaiso ve Vina del Mar’ın birçok bölgesinde çok sayıda yangın meydana geldi. Şili İçişleri Bakanı Carolina Toha, çıkan yangınlar üzerine düzenlediği basın toplantısında, ölü sayısının daha da artabileceğini belirterek, “Ölüm sayısı sürekli değişiyor, şu ana kadar 19 kişi yaşamını yitirdi. Başka bölgelerde de ölenler olabilir” ifadesini kullanmıştı.

Devlet Başkanı Gabriel Boric, sanal medya hesabı X’teki açıklamasında, olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini belirterek, “Yangınlara müdahale etmesi için tüm ekiplerimizi ülkenin orta ve güney kesimlerine yönlendirdik” denildi. Boric, orman yangınlarıyla mücadelede tüm teknik ve insan kaynağına sahip olduklarını belirterek, felaketten etkilenenleri yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Güney Amerika ülkesi Şili’nin orta ve güney kesiminde etkili olan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 51’e çıktı. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yaptığı açıklamada, yangınlarda yaşamını yitirenlerin sayısının artacağını söyledi.

Yangınlardan etkilenen bölgelere askeri birliklerin konuşlandırılacağını ifade eden Boric, ihtiyaç olan tüm kaynakların hazır bulundurulacağını belirtti. İçişleri Bakanı Carolina Toha ise, itfaiyecilerin yaklaşık 40 yangını kontrol altına aldığını, 29 orman yangıyla ise mücadeleyi sürdürdüğünü kaydetti.

Paylaşın