Dünya

İsrail bu kez de Endonezya Hastanesi’ne saldırdı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, İsrail ordusunun Endonezya Hastanesi’ne saldırısı sonucu en az 12 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi ise yaralandı

İsrail, 7 Ekim’den beri katliamlarını sürdürdüğü Gazze’de bir kez daha hastaneye saldırdı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun roketlerle vurduğu Endonezya Hastanesinin ikinci katı büyük hasar gördü. 12 kişinin öldüğü saldırıda 2 doktorun da yaralandığı kaydedildi.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre saldırı, hastanede elektriklerin kesilmesine neden oldu. 140 yatak kapasiteli sağlık kurumunda 650 hastanın tedavi gördüğü, yaklaşık 150 yaralı olduğu kaydedildi.

Hastaneyi abluka altına alan İsrail güçlerinden çevredeki yüksek binaların çatılarına yerleştirilen keskin nişancıların, hastane kapısı önünde her türlü harekete kurşunla karşılık verdiği aktarılıyor.

MSF: Derhal ateşkes

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü de Gazze’de sürekli akmakta olan kanın durdurulması için derhal ateşkes kararı alınmasını istedi. Merkezi Fransa’da bulunan MSF’nin yaptığı açıklamada, “Akan kanın durması için geçen zamana göre ateşkes en çok şimdi gereklidir” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Gazze’nin güneyindeki Nasır Hastanesine yaklaşık bir kilometre uzaklıkta gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu da 70 kişinin hayatını kaybettiği ve dakikalar içinde hastaneye aralarında ağır yanıkları olan çok sayıda çocuğun da bulunduğu 122 yaralının getirildiği bildirildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar üyelerinin hizmet verdiği yanık ünitesinde her gün yaklaşık 10 ameliyat yapıldığına işaret edilen açıklamada, hastanenin dolu olduğu, yaralıların sıra beklemek zorunda kaldığı belirtildi.

Filistin BM Temsilcisi: İnsanlığa ihanet

Öte yandan Filistin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yaptıklarının vahşet ve terör olduğunu, hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceğini ifade etti.

Mansur, BM Genel Sekreteri, BM Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı (Çin) ve BM Genel Kurul Başkanına gönderdiği mektuplarda Gazze Şeridi’nde yaşananlara ilişkin bilgi verdi. Mansur, mektubunda, “İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği vahşet ve terör, insanlığa karşı bir hakarettir ve hiçbir bahaneyle haklı gösterilemez” ifadesini kullandı.

BM’nin 21 bağımsız raportör uzman ve kuruma bağlı çalışma gruplarının ateşkesin acil uygulanması yönündeki çağrılarına işaret eden Mansur, söz konusu uzman ve raportörlerin “İsrail’in Filistin halkını yok etmek niyetinin açık olduğu” yönündeki uyarılarına dikkat çekti.

Mansur, Filistinli sivillerin korunması ve zorla göçün durdurulması çağrısı yaparak, BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyinin insanlık karşıtı suçların ve savaş suçlarının durması için elle tutulur icraatta bulunması gerektiğini, kararların tek başına Filistin’deki kriz için çözüm olamayacağını kaydetti.

Kaynak: Evrensel

Paylaşın